Sådan isolerer eller efterisolerer du dit hus

Har du købt dit drømmehjem eller skal du i gang med den helt store renovering, så er god isolering absolut en nødvendighed, hvis du ønsker at holde på varmen. Om det gælder en stigende elregning eller følelsen af kolde fødder om vinteren, så kan det først og fremmest være en god ide at undersøge, hvordan dit hus er isoleret. Dårlig isolering kan nemlig nemt være svaret på en høj elregning og et koldt hjem. Mange gamle ejendomme kan enten være dårligt isoleret eller helt uden isolering, og derfor kan det give mening at overveje en efterisolering af dit hus.

Når man bygger et hus eller skal efterisolere et hus, kan isolering straks virke som den lidt mere kedelige del af byggeprojektet. Ikke desto mindre har god isolering en enorm betydning for, at varmen ikke siver ud gennem vægge og vinduer. Hvis man tænker på de enorme mængder af penge man kan spare på at isolere sit hus, betaler det sig hurtigt at komme i gang med at isolere.

Hvorfor isolere sit hus?

Ikke nok med at isolering kan give store besparelser på varmeregningen, så bidrager isolering også til et grønnere miljø og sikrer et sundt og godt indeklima. Derudover er isolering både nemt og billigt, og behøver ikke være noget, du skal betale håndværkere dyre domme for at komme og gøre for dig.

At isolere er nemlig så nemt, at du kan gøre det selv. Vælger du dog denne løsning, kan det være en god ide at få en fagmand – en isolatør eller tømrer med erfaring indenfor isolering, til at inspicerer boligen både før og efter du begynder at isolere.

Forskellige former for isoleringsmateriale

Der findes mange forskellige former for isoleringsmateriale, som er specifikt designet ud fra, hvilken del af huset, der skal isoleres. Dette kan både vedrøre vægge, loft, gulv, tag, etc. Derudover kan du både få efterisoleret din bolig via sprøjteisolering eller isoleringsplader.

I denne forbindelse bør du være opmærksom på lamdba-værdien, som er en betegnelse for isoleringens varmeledningsevne, hvilket der med andre ord betyder, hvor godt materialet isolerer. Baseret på materialets varmeledningsevne og tykkelse, vil du kunne beregne en konstruktions isoleringsevne.