Oldgammelt spil hitter stadig hos boghandleren

Brætspillet er blevet smart igen efter at have været noget trængt tilbage af de mange konsolspil og computerspil op gennem de seneste årtier. Der er også noget helt særligt ved at samle familien eller vennerne om bordet og hygge sig med et spil Ludo eller andre af de nye brætspil, som er kommet frem på det seneste. Der er et andet personligt nærvær, når man spiller brætspil. Man kan også spille brætspil, hvor to dyster mod hinanden. Her omtales et af de ældste vi kender.

I flere årtusinder har mennesker spillet Backgammon. Backgammon kan spores tilbage til det gamle Arabien og Persien, hvor det er blevet spillet i stor stil. Spillet har også en nærmest ikonisk status i dag, især på små cafeer, hvor stamkunderne kører turneringer året rundt, mens de nyder deres kop kaffe og muzakken kører i højtalerne. Man kan roligt sige at Backgammon er en klassiker blandt brætspil. I en periode var spillet faktisk noget, man spillede i det skjulte.

Den smarte lille kuffert

Under den engelske konge, Henrik 8., blev Backgammon forbudt af kirken, fordi der gambledes med penge, som kirken gerne ville have fat i. Her fandt man på at lave en lille kuffert til spillet, så man hurtigt kunne pakke det væk, hvis kirkens inkassatorer kom på besøg. I dag, hvor forbuddet for længst er ophævet, kan man slet ikke forestille sig Backgammon uden kuffert. Men en sjov historie er det da, og sjovt at vide, hvor den lille kuffert kommer fra. Og det er stadig smart, at man så hurtigt kan pakke spillet sammen, når man er færdig, og lægge det på plads i reolen.

Køb dine brætspilfavoritter på nettet

Bog & Idé er ikke bare en fysisk boghandel, men findes også som webshop, hvor der er åbent døgnet rundt på alle ugens dage. Her kan du købe Backgammon og rigtigt mange andre sjove og skønne brætspil. Nok til mange ugers tidsfordriv, så vinteren kan bare komme an. Hos Bog og Idé er hylderne spækket og klar til at levere. Der bliver slet ikke tid til at kede sig.