Hvordan du klæder dit barn på til vinter?

Vejret er omskiftelig i Danmark, hvad end det er forår, sommer, efterår eller vinter. Her er vinterbeklædningen nok det vigtigste i forhold til udendørsaktiviteter. Det gælder selvfølgelig om ikke at have det for varmt, så er det ofte værre at fryse.

Den rigtige vinterbeklædning er vigtig for os voksne, men vi er dog selvhjulpne. Derimod kræver børn at de voksne er voksne, og derfor har styr på at finde og give det rigtige tøj til barnet.

Hvordan du klæder dit barn på til vinter? Det får du et par tips til her.

Vinterbeklædning?

Det kan være svært at vide, om barnet har det for koldt. Men der er altid tydelige tegn på, at barnet fryser. Er næsen kold, den blålige farve om læber eller bleg hud, fingrene ser røde ud og virker til at føles ubrugelige, det er alle gode tegn på, at dit barn fryser.

I forhold til at fryse, er det vigtige, hvordan kroppen overfører varmen rundt. Og derfor gælder det om at klæde sig på i flere lag.

Sweatshirts er universelle styles til både voksne og børns garderobe. Men når det er koldt, er blusen kun anden lag, helt ligesom overtøj er det vigtige tredje lag.

Men også handsker, tørklæder og gode børnestøvler der både er komfortable, gode til leg og holder fødderne varme, er nødvendige for både institutions- og skolebørn. Disse accessories er nødvendige, når temperaturen begynder at falde til under 10 grader, hvilket ofte sker i november og fremefter.

Hvor varmt?

En fingerregel siger, at jo mindre barnet er, jo varmere påklædning skal drengen eller pigen have på. Babyen skal have ekstra lag i barnevogne, hvor den varme flyverdragt og vinterstøvler beskytter de små bedre end bukser og jakke.

Da børn opholder sig meget udendørs gennem december, januar og februar, der som regel er vintermånederne med flest frostdage, er det i disse måneder hvor barnet skal klædes varmest på.

Åndbar tøj

Men da børn er meget aktive og opholder sig udendørs, kræver det også, at tøjet er åndbar. Fugten skal slippe ud igen, så barnet ikke bliver drivvåd indvendig og derved også bliver nedkølet.

Stramt tøj giver aldrig særlig god varme, for luft er faktisk den bedste isolering. Med luft i handskerne, børnestøvlerne og jakke kan du nemlig kombinerer isolerende indersåler, ekstra sokker eller måske et par ekstra strækhandsker indenunder lufferne.